Ladataan...

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?

Tuotteita  

HEL PERFORMANCE JARRULETKUT

Teräspunosjarruletkut ovat ehdoton valinta ruostuvien ja haurastuvien vakioletkujen tilalle. Paitsi että teräspunosletkujen kesto on erinomainen, on jarrutuntuma teräspunosletkuilla parempi koska ne eivät jousta paineen alla.

Autojen jarruletkuissa on kustannussyistä lähes aina tehty kompromisseja valmistusmateriaalien suhteen. Käytännössä vakioletkut ovat haurastuvaa kumia ja liittimet ruostumiselle altista metallia. Ehjiäkin letkuja vaivaa ongelmat jotka johtuvat pääasiassa siitä että kumiletku joustaa paineen alla ja päästää kosteutta lävitseen jarrunesteeseen. Näistä ja kestävyysongelmista pääset helposti eroon vaihtamalla letkut teräspunoksella vahvistettuihin HEL Performance jarruletkuihin. Teräspunosletku ei jousta paineen alla jolloin jarrutuntuma ja tehokkuus paranee. Lisäksi letkujen kestävyys on aivan eri luokkaa kuin kumiletkuilla.

HEL Performance letkut ovat perusteellisesti testattuja sekä testilaboratorioissa että radalla tositoimissa. Yleisimmässä letkuille tehtävässä testissä letkua rasitetaan testipenkissä tavalla, jolla pyritään simuloimaan letkun autossa kokemaa rasitusta. Tämän testin minimivaatimus on kestää 35 tuntia yhtäjaksoista rasitusta. Ensimmäinen testattu HEL Performance letku kesti 93 tuntia ja oli testin keskeytyshetkellä edelleen uudenveroinen. Testituloksen todentamiseksi testattiin vielä joukko muitakin HEL letkuja mutta koska kaikki letkut kestivät helposti yli 40 tuntia ja olivat edelleen ehjiä, ei testiä tarvinnut jatkaa vaan johtopäätökset letkujen laadusta voitiin tehdä.

Tällaista testitulosta ei kyseinen testilaitos itseasiassa ollut aiemmin nähnyt. HEL teräspunosjarruletkut ovat myös painetestattuja aina 2000 baariin asti. Testiä olisi jatkettu pidemmällekin mutta kuparinen tiivisterengas alkoi tässä vaiheessa vuotaa. Itse letku liittimineen oli testin jälkeen täysin ehjä. Koska letkut ovat läpäisseet kaikki niille asetetut testit, ovat HEL Performance jarruletkut hyväksyttyjä tieliikennekäyttöön kaikkialla maailmassa (FMVSS-106 - DEKRA, TÜV, DOT, NHTSA, LTSA, ADR, IDR, MOT, SAE).

Valmistusmateriaalina HEL Performance letkussa on käytetty Teflonia, joka on päällystetty ruostumattomalla teräspunoksella. Teräspunoksen päälle on valettu valmistusvaiheessa PVC kuori joka on saatavissa jopa 20 eri värisenä. Itse letkun teräspunoksen lisäksi kaikki muutkin metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Monella kilpailijalla näin ei oletuksena ole vaan liittimet ovat alttiita korroosiolle. Tämä on väärä paikka säästää etenkin Suomen kaltaisessa ilmastossa jossa lämpötila- ja kosteusvaihtelut sekä etenkin teiden suolaus asettaa jarruletkut ruostumiselle alttiiksi.

Letkuvalikoima kasvaa koko ajan ja soveltuvuustaulukko käsittää jo nyt noin 6000 automallia. Tämä on hintalaatusuhteeltaan yksi parhaista sijoituksista minkä autosi suorituskyvylle voit tehdä. Mamasan valmistaa myös kaikki HEL Performance custom-letkut. Olemme varustaneet lukuisia harraste- ja kilpa-autoja erilaisilla letkuratkaisuilla. Ota yhteyttä myyntiin (asiakaspalvelu@mamasan.fi) niin tehdään autoosi sopiva ratkaisu.

 

Kategoriat
Järjestys
Hinta
Merkit
Koot
Värit
Ladataan...

Ei tuotteita tässä ryhmässä.